The Maniac ADMİN
Mesaj Sayısı : 132 Kayıt tarihi : 20/04/09 Nerden : Ankara İş/Hobiler : İnternet Lakap : The Maniac Yaş : 27 Rep : 0
Cüzdan Para: Sınırsız Odun: Sınırsız Uyarı: (0/0)
| Konu: Hamsi Dolması Salı Tem. 28 2009, 14:11 | |
| Hamsi dolması ( 4 Kişilik) Malzeme : 600 gr. Hamsi (kılçıksız), 400 gr. Patlıcan, 2 ad. Sivri biber (ince kıyım), 1 ad. Kuru soğan (ince kıyım), 2 ad. Domates (soyulmuş,ince kıyım), 3 diş Sarımsak (ince kıyım), 1/2bağ Maydanoz(kıyım), 150 gr. Havuç (uzunlamasına dilimlenmiş), 300 gr. Sıvıyağ, 30 gr. Margarin, Tuz. Yapımı: Havuçlar ve uzunlamasına kesilmiş patlıcanlar kızartılır, Margarin eritilip, soğan kavrulur. Sivri biber, domates ve sarımsak ilave edilerek sotelenir, tuzu atılır. Kızaran patlıcanlar, hafiften üst üste bindirilip, dizilir. Havuçlar da patlıcanların üzerin dizilir. Hamsiler havuçların üzerine dizilip, domatesli sos yayılıp, maydanoz serpilip, rulo halinde sarılır. Ek yeri tepsinin altına gelecek şekilde konup, 4 adet aynı işlem yapılır. Orta dereceli fırında 15-20 dk. pişirilip, ta baklara konur. Kalan sos ilave edilip ,servis yapılır. | |
|